Wie schrijft die blijft

Misschien denk je: wat is het hier stil. Waar blijven nou toch die updates over *De andere kant* en BackWords?

Het goede nieuws is: beide creatieve baby’s zijn nog springlevend!

BackWords, online schrijfhulp voor vastgelopen verhalenvertellers

Is fictieschrijven zeg maar echt jouw ding? Begin 2019 heb ik mijn eigen online schrijfcursus ‘Creatief schrijven – In 16 weken van Writer’s Block naar Blurb‘ gelanceerd.

Na maanden van voorbereidingen was het een heerlijk gevoel om bekend te mogen maken wat ik al die tijd had uitgespookt.

Ter viering van de lancering ben ik bovendien gestart met de gratis 7-daagse #WieSchrijftDieBlijft-challenge. Inmiddels hebben al meer dan 1.900 schrijvers een week lang iedere ochtend een uitdagende schrijfopdracht in hun mailbox ontvangen.

(Je kunt trouwens nog steeds meedoen via https://backwords.eu/challenge/.)

Hoewel op deze site dus even geen nieuwe blogs te lezen waren, hebben mijn schrijfvingers zeker niet stilgezeten. Voor mijn Nederlandstalige BackWords blog schreef ik o.a.:

Hoe schrijf je een boek? 10 aanknopingspunten om je op weg te helpen

Hoe begin je een verhaal?

10 tips om jouw personages nog beter te doorgronden

Ochtendpagina’s omarmd. Mijn bevindingen na 3 weken

Is je boek al af?

*De andere kant*

Ook met het herschrijven van *De andere kant* heb ik veel vooruitgang geboekt. Ohhh, die energie die ik krijg als ik opeens een inspiratiedoorbraak heb! Ik zou bijna willen dat jullie in mijn hoofd konden kijken. Mede dankzij dagelijkse freewrite-sessies zijn er inmiddels aardig wat puzzelstukjes op hun plek gevallen wat betreft de plots en de personages.

Helaas betekenen al deze nieuwe ingevingen wel dat er nog wat extra werk aan de winkel is. Want een wijziging aan de ene scène leidt er weer toe dat er ook aan andere scènes aanpassingen nodig zijn. En zo houd ik mezelf van de straat.

To be continued, zullen we maar zeggen. 😊